Solar systemen

Watertechniek op zonne-energie

GiWell heeft diverse unieke Solar systemen, watertechniek op zonne-energie, zoals bijvoorbeeld: 

Solar weidedrinksystemen
Met de GiWell Solar (mobiele) weidedrinkbakken pompt u, door middel van zonne-energie, water op om dit aan uw dieren te verstrekken. De Suevia drinkbak kan gevuld worden met zowel water uit een bron als met oppervlakte water. Door de hoge druk die een bronpomp kan genereren kan het water vanuit grote dieptes worden opgepompt. Bij een oppervlaktepomp verplaatst een drijvende centrifugaal pomp het water vanuit een sloot of vijver naar de drinkwaterbak.

Dit systeem is geheel onafhankelijk. Aangezien u geen waterleiding of elektra nodig heeft. Zo heeft u dus voldoende en vers drinkwater in de wei zonder stroom en stromend water. Lees hier meer over onze Solar weidrinksystemen.

Plas Dras solar systeem
Een andere unieke Solar oplossing is ons GiWell Solar Plas dras systeem. Steeds meer agrariërs hebben een stuk plas-dras op hun land. Een gebied dat nat en drassig wordt gehouden en daarmee weidevogels aantrekt. Voor gelijkmatige vernatting van graslandpercelen heeft GiWell het Plas Dras Solar systeem. Het systeem werkt volautomatisch, is geruisloos, onderhoudsvrij en heeft geen stroom nodig. Hoe werkt dit in de praktijk? Dat leest u hier.

Peilgestuurde drainage 
Nog een mooie watertechniek op zonne-energie is
peilgestuurde drainage. Een drukdrainagesysteem op zonne-energie. Daarmee wordt de veenbodem, wat vergelijkbaar is met een spons, vochtig gehouden. Hierdoor wordt de bodemdaling, als gevolg van verdroging, geremdOnlangs is er een mijlpaal bereikt bij de bedrijvenproef “Sturen met grondwater”. Lees hier het artikel.

 

Schuiven naar boven